dilluns, 16 de juny del 2008

FESTACARRER 2008

CANFALI MARINA ALTA, DISSABTE 14 DE JUNY DE 2008


EL FESTACARRER S’AVANÇA A PRINCIPIS DE JULIOL PER NO COINCIDIR AMB LES FESTES DE LA XARA

Urbàlia Rurana i el concert dels Campaners de Sagra, els plats forts.

La Xara torna a rebre enguany als participants del Festacarrer en un festival que canvia les dates i torna d’alguna forma als seus orígens, ja que en la primera etapa es feia al principi de l’estiu.
L’explicació es que es vol allunyar de les festes de Sant Mateu i que no coincidisquen els actes com va ocórrer l’any pasta. Altra novetat segons ha informat la regidora de cultura de la junta veïnal, Rosa Leal, és l’ampliació a tres dies, un més que en 2007, quan el poble va rebre el Festacarrer que fins aleshores s’havia fet a Ondara.

Haurà també canvis d’ubicació i esdeveniments culturals d’importància. La presentació de la Muixeranga de Pego, la primera d’estes característiques que sorgeix a la comarca, servirà el 5 de juliol per a fer una demostració dels tradicionals castellets valencians que estan recuperant-se arreu del territori de la Comunitat. Es farà una demostració pels carrers de La Xara.

També es donarà a conèixer- el dia 6 de juliol- un nou col•lectiu, els Campaners de Sagra. Es tracta de la primera coordinadora de campaners que s’ha format a la província d’Alacant. El seu “debut” públic consistirà en fer els tocs de campanes de missa major de les 12h i en acabar la missa fer un concert.

DOLÇAINES I TABALETERS

Rosa Leal, que ha presentat el Festacarrer acompanyada per l’alcalde de la Xara, Josep Fornés, i d’un representant d’Ocell, col•lectiu que continua al front de les tasques d’organització, ha destacat també el III Aplec de Dolçainers i Tabaleters de la Marina Alta. Reunirà vora 300 músics de colles d’Ondara, Pego, Teulada, Benissa, Calp, La Xara, Pedreguer, El Verger, Dénia, Xàbia i Gata i serà especialment emocionant presenciar la interpretació conjunta d’una cançó per part de tots els dolçainers i tabaleters.

El festacarrer recupera enguany la Plaça de la Palmera com a lloc de moltes actuacions, entre les quals destaquen la de Urbàlia Rurana, tot un referent de la música popular en valencià. Hi hauran sessions de ball com la “dansà” popular.

La programació s’encetarà el 4 de juliol amb les actuacions de la Colla de Dolçaines i Tabals d’Ondara i un concert-ball del grup Notes-Soltes.

Els resultats d’afluència de gent i de la qualitat i repercussió mediàtica del festival de l’any passat han fet vorer als components de l’EATIM que resulta positiu continuar organitzant-lo el La Xara, segons ha comentat la regidora. És un esforç econòmic i de treball, que en este cas fan possible en bona mesura els voluntaris, però que en la opinió dels representants de la Junta Veïnal val la pena realitzar. “És un cap de setmana on rebem molta gent” ha manifestat l’alcalde. “vore que s’ompli el poble de gent que gaudeix de la nostra hospitalitat i de les actuacions”, comenta Josep Fornés, “resulta molt gratificant”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada