dijous, 14 de gener del 2010

Se suspenen els tocs manuals de campanes

Ens dol molt escriure aquest article, però ho hem de fer. Des de fa temps el nostre campanar de Sagra presenta alguns desperfectes, ja que, parlant clar, la "restauració" del campanar feta en 1997 va ser una gran estafa.

Abans ja hi havien desperfectes, però sobretot després del tancament de la parròquia a causa de la caiguda d'un tros de la volta interior de l'església, a la volta de la sala de campanes i a la columna central que la travessa- que no té cap utilitat més que molestar- han aparegut clevills notables, s'han després capes de morter, etc.

L'arquitecte municipal, al qual agraïm la seua feina, va visitar aquest estiu la sala i va evaluar els danys: va dir que no hi havia perill, però que seria aconsellable restaurar eixa volta i, si fóra possible, llevar-hi el pes que hi ha al damunt, és a dir, el rellotge mecànic.

El passat dia 24 de desembre, vespra de Nadal, en la qual s'hi va tocar manualment per última vegada, ho vam passar prou malament, ja que durant el vol es van desprendre de la volta xicotetes pedretes, així com arena.

Ha estat avisat tant el Rector com l'Ajuntament, i ni l'un ni l'altre n'ha fet cas. No demanem una restauració integral, sinó solament un sanejament de la volta i l'eliminació de la columna central perquè hi hagen unes mínimes condicions de seguretat al moment de tocar.

Des de la Colla de Campaners considerem que l'estat de la volta representa un perill per a la integritat física dels campaners i d'altres persones que pugen al campanar. Per la qual cosa, ens veiem obligats a suspendre temporalment els tocs manuals de campanes.



1 comentari:

  1. sí que es veu malament l'estat de la volta... lamente la vostra situació, i espere que algun dia no molt llunyà es puga solucionar. una salutació vicent!

    ResponElimina