dilluns, 11 d’agost del 2008

FESTES SAGRA 2008: CRÒNICA CAMPANOLÒGICA DE LES FESTES MAJORS



FESTES SAGRA 2008: CRÒNICA CAMPANOLÒGICA DE LES FESTES MAJORS

Dimecres 31 de juliol:

El campanar es netejat per la Colla de Campaners de Sagra.

Dissabte dia 2 d’agost:

Es produeix una defunció al poble : Els campaners s’adonen que tots els sistemes electrònics i mecànics del campanar no funcionen, els tocs es realitzen de manera manual.

Dilluns 4 d’agost:

L’empresa 2001 Tecnica i Artesania, per petició del rector soluciona el problema. Es pengen i s’estrenen els nous cobertors del campanar.

Dimarts 5 d’agost

A migdia es realitza el toc de vespra. Per la nit durant la presentació dels festers es realitza un vol general durant l’himne regional, en el moment de major èxtasi junt a un castell de focs d’artifici.

Dimecres 6 d’agost.

A migdia es realitza el toc de vespra

Dijous 7 d’agost.

A migdia es realitza el toc de vespra

Divendres 8 d’agost:

Es realitza vol d’alba, a migdia tocs de missa major. Elevació i vol final durant la missa.
Per la nit avisos de la processo i vols de processó: Els campaners s’adonen del no funcionament de la campana Maria Auxiliadora.

Dissabte 9 d’agost.

Es realitza vol manual d’alba i senyal de difunt, a migdia tocs de missa major. Elevació i vol final durant la missa. Per la vesprada tocs de enterro i mig vol.
Per la nit avisos de la processo i vols de processó: la campana Maria Auxiliadora es toca manualment.

Diumenge 10 d’agost:

Pel mati la Colla de Campaners d’Ontinyent realitza el toc d’alba, a migdia realitza el toc de l’àngelus i els avisos de la missa major del Crist. Durant la missa realitza el vol de glòria, el toc de sermó, el toc d’elevació i el vol final.
Ja per la vesprada, realitza el toc de capvespre, els avisos de processó i els vols durant aquesta, donant el degut protagonisme a la campana del Crist i fent els deguts glòries a l’entrada i eixida de la imatge de l’església.

Dilluns 11 d’agost:

Es retiren els cobertors del Campanar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada