divendres, 16 de novembre del 2007

DOCUMENTS PER A LA HISTORIA EL CAMPANAR DE SAGRA

FRAGMENTS DE DOCUMENTS TROBARS EN L'ARXIU PARROQUIAL REFERITS AL CAMPANAR LES CAMPANES I EL RELLOTGE DE SAGRA ON ES PARLA D'UN RELLOTGE I UNES CAMPANES DESAPAREGUDES EN L'ACTUALITAT POSSIBLEMENT DESAPAREGUDES A LA GUERRA CIVIL

EL DOCUMENT DIU AIXI:
La obra de la torre de Sagra empezó en 1810 costeada de limosnas del pueblo ,por el maestro D. Francisco Oltra dirigida y trabajada.En 1858 se concluyó la obra de dicha torre de limosnas voluntarias de los vecinos de Sagra ,contribuyendo el bicario de la misma D Francisco José Server con algunas cantidades para su mas pronta conclusión.
Importe total:6.475 reales.

En el año del Señor de 1858 fue hecha la campana 2ª y colocada el mismo año por el fundidor Isidro Pallas de Barcelona,su importe total:4.427 reales de limosnas de los vecinos y del bicario D. Francisco Jose Server.

A finales del año 1858 se proyectó hacer un reloj publico y a principios de 1859 fue colocado en la torre de la villa costeado de los fondos municipales su importe real:sobre 5.000 reales.El artifice D Mauro Miro relojero vecino de Alcoy construyo y coloco dicho reloj...


EL DOCUMENT ENS DIU QUE EL 1858 ES VA FER LA SEGONA CAMPANA LA QUAL COSA SIGNIFICA QUE HI EXISTIA UNA ANTERIOR ,PODEM SUPOSAR QUE AQUESTES DOS CAMPANES VAN SER FOSES PER A FER MUNICIÓ DURANT LA GUERRA SALVANT-SE LA DE LES HORES DEL RELLOTGE NOU MARIA AUXILIADORA DE 1929 I CONSERVADA EN L'ACTUALITAT.
DEL RELLOTGE PUBLIC NO HI HA CAP MENA DE DOCUMENT APARENT QUE DIGA QUE VA PASSAR AMB ELL EL QUE SI PODRIA SER ES QUE LES ESFERES FOREN D'AQUESTA EPOCA I ES CONSERVAREN AMB LA CONSTRUCCIO DEL NOU RELLOTGE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada