dilluns, 24 d’agost del 2009

Ajudar o afavorir?

Foto: Quadre elèctric de la sala de campanes amb nombroses connexions fetes amb cinta aïllant i carcassa metàl·lica, fora de tota norma.


La setmana passada, com sabreu, vam poder veure la resolució de les concessions de les subvencions per a la restauració de campanes.

Són només 18 els pobles que se n'han beneficiat, per falta de disponibilitat econòmica. Es restauraran moltes campanes, però quantes d’aquestes seran tocades  manualment per una associació cultural o Colla de Campaners degudament legalitzada?

Una campana gòtica té 700 anys d’història, però en el seu origen es tocava manualment, què es recupera posant-li un motor?

Per altra banda, l’assumpte greu del tema és que, en teoria, es dóna prioritat per ordre d’antiguitat, i també el fet d’existir una colla legal en aquell campanar també dóna algun altre punt. Això en teoria, perquè en la pràctica, sense faltar al respecte a ningú ni a ningun poble, pel que es veu no es compleix, i a més, la premsa diu el que vol.

En fi, la Colla de Campaners de Sagra continuarem tocant al nostre campanaret transmetent el sentiment de les campanes al nostre poble, amb truges de ferro amb forats, on fàcilment es claven els dits durant el vol, motors continus i martells que estan clevillant el campanar i les segurament també les nostres campanes, tot esperant alguna desgràcia (ja que serà així la manera per la qual tindrem el suport de les institucions per a poder dur a terme una restauració més que urgent) o que les coses es facen bé i justament i no com pareix que s’estan fent, ja que ja ho diu el refrany: més val caure en gràcia que ser graciós, o: arrima't a bon arbre i sempre tindras bona ombra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada