dilluns, 28 de setembre del 2009

Trobada de CampanersEls passats dissabte i diumenge es va celebrar la XIV Trobada de Campaners a la ciutat d'Ontinyent.


Els actes que van reunir a més de 20 colles d'arreu del territori valencià i d'altres, com ara els campaners barcelonesos de Poblenou o del Masroig, així com campaners a nivell internacional, com ara els vinguts de Suïssa, va ser a causa de la benedicció de les noves campanes Petra i Santa Bàrbera, així com la restauració d'altres set.

Pel matí va ser la recepció de totes les colles de campaners, quan cada campaner va rebre una samarreta commemorativa de la trobada, així com una bossa amb informació turística d'Ontinyent.

A continuació, els tècnics de turisme de l'ajuntament van fer un recorregut on es va visitar el barri de la Vila, el MAOVA i el Museu Fester, entre altres llocs emblemàtics de la ciutat.

Al migdia vam poder gaudir d'un meravellós àpat amb productes típics d'Ontinyent. A continuació, a les 17 hores, al centre parroquial de Santa Maria es va celebrar una xarrada on cada colla va exposar la seua activitat. Al torn de la Colla de Campaners de Sagra, aquesta va fer un reconeixement i va lliurar una placa commemorativa en agraïment pel suport rebut de mans de la Colla de Campaners d'Ontinyent d'ençà de la nostra fundació.

 
Les noves campanes i les restaurades

Tot seguit vam visitar el campanar de Sant Carles Borromeu, casa de la majestuosa campana Faustina.

A les 20 hores començava l'acte més emotiu del dia, dins d'una més que abarrotada Església de Santa Maria, es beneien les campanes noves i la restauració de les altres, tot entre litúrgia, la meravellosa música dels menestrils i els tocs de campanes.

Després de tan emocionant acte vam poder compartir un gran sopar de germanor per a, en acabar, acomiadar a les colles que no hi farien nit.

La resta de les colles vam passar la nit a la casa d'exercicis espirituals de Santa Anna, on diumenge de matí vam assistir a la missa presidida pel Santíssim Crist de l'Agonia.

Finalment, amb un esmorzar i l'entranyable visita a les Mares Carmelites es va donar per acabat aquest meravellós encontre.

Des de la Colla de Campaners de Sagra volem felicitar els nostres germans Ontinyentints per tan inpecable organització i detall d'aquesta trobada de campaners. Ja ho sabem des de fa molt de temps, però aquest cap de setmana ens heu tornat a demostrar que a Ontinyent tenim una casa, una gent disposada a rebre'ns amb els braços oberts, i a compartir cada moment de la nostra vida.

Enhorabona de cor, germans d'Ontinyent i germans de totes les colles que hem compartit aquests meravellosos dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada